Advokatfirman EdmarLaw söker biträdande jurist

Är 1337 din grej? Då ska du kolla in Advokatfirman EdmarLaw! Vi är ett gäng engagerade jurister som brinner för IT – prylar, spel, robotics, ja, vi ÄLSKAR allt som är edge. Vi hjälper bara IT-bolag, så vill du hänga med oss är kärleken till ny teknik något vi förutsätter. Hos oss får du redan från dag ett arbeta direkt med klienter, med vägledning efter behov och kvalitetsgranskning.

Om verksamheten

Advokatfirman EdmarLaw är en nystartad byrå som hjälper IT-bolag och teknikintensiva bolag. Vi är verksamma inom IT-rätt, avtalsrätt, immaterialrätt, dataskydd och e-handel. Byrån har fått en flygande start och är inne i en intensiv expansionsfas.

Advokatfirman EdmarLaw är tung på internationella avtalsförhandlingar för såväl svenska IT-bolag gentemot utländska kunder eller leverantörer/samarbetspartners, som amerikanska IT-bolag som vänder sig till den nordiska marknaden. De flesta avtal upprättas och förhandlas på engelska.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ha direktkontakt med klienter från dag ett. Det gör att du behöver få ett snabbt grepp om tekniken och affären hos våra klienter. Du kommer delta vid möten, ge aktiv rådgivning och vara en problemlösare när ny teknik krockar med lagstiftningen. Du kommer upprätta avtal och, om du vill, hantera tvister.

Vi är övertygade om att en grundlig förståelse för tekniken är en förutsättning för att kunna applicera juridiken. Förstår man inte vad man ska avtala om kan ett avtal aldrig bli heltäckande. Vi är också noggranna med att allt som lämnar byrån ska vara av hög kvalitet – alltifrån möten, samtal, e-postkorrespondens, avtalsskrivning, förhandling och fakturering.

Vem är du?

Vi söker dig som är prestigelös och modern i ditt tänk, trygg i dina juridiska kunskaper och framför allt noggrann och ansvarstagande i utförandet av dina uppdrag. Då lovar vi att du får en utvecklingskurva som pekar rakt uppåt.

Arbetet innebär mycket avtalsskrivning, förhandlingar och tvister. Därför är det en förutsättning att du också kan bryta ner juridiken och omvandla den till lättfattlig och korrekt svenska eller engelska, utan att tappa exaktheten i rådgivningen.

Utöver den juridiska kompetensen krävs att du har ett stort intresse för IT och ny teknik, förstår det hyfsat bra och dessutom är mycket bra på engelska i tal och skrift.

Eftersom vi är i ett uppstartsskede är det en förutsättning att du vill ta eget ansvar i klientrelationer och brinner för att hjälpa klienten att driva sin verksamhet framåt.

Vad erbjuder vi dig?

Att arbeta på advokatfirman EdmarLaw är utveckling. Vi väljer våra klienter med omsorg och ser till att fånga upp de roligaste teknikerna och de största juridiska utmaningarna. På så sätt kan vi lova att vi ligger i framkant också när det gäller juridiken. Hos oss är det högt i tak och väldigt prestigelöst. Vi är en del av IT-branschen och ser till att leva som vi lär. Vi är måna om att hjälpas åt och ser till att uppdragen utförs med professionalism hela vägen – från det initiala mötet till faktureringen.

Flera av IT-bolagen är också intresserade av att ha en jurist uthyrd viss tid. Genom våra internationella nätverk, samarbeten och klienter kan du också få arbeta utomlands en tid om du vill.

Vår byrå andas kvalitet, affärsmässighet och förtroende.

Start

Enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

Urvalet sker löpande – välkommen med din intresseanmälan så snart som möjligt!